Volgen:

Neem direct contact op >

De Vitale Vertrouwenspersoon als vitaliteitsadviseur

Zonder vitaliteit, geen continuïteit. Positieve energie op de werkvloer zorgt voor betere prestaties, minder verzuim en minder personeelsverloop. De Vitale Vertrouwenspersoon inspireert teams en individuen het beste uit zichzelf en elkaar naar boven te halen, zodat de organisatie optimaal functioneert.

Het belang van een vitale werkomgeving

Vitaliteit is meer dan gezond eten, voldoende bewegen en genoeg rusten. Het gaat ook om geluk, vertrouwen, veiligheid en respect. Zowel privé als op de werkvloer. In een vitale werkomgeving voelen medewerkers zich gehoord, gezien en gerespecteerd, waardoor ze gelukkiger zijn en beter presteren. Door op positieve energie te focussen, bouw je aan een vitale en sociaal veilige omgeving waar gewenst gedrag wordt gestimuleerd en ongewenst gedrag bespreekbaar is.


Een vitale werkomgeving zorgt voor betere prestaties, minder verzuim en minder verloop.


 

Werkwijze De Vitale Vertrouwenspersoon

Wat is de vitaliteitsschijf?

De Vitale Vertrouwenspersoon gaat verder dan enkel het bestrijden van problemen op de werkvloer. Ramon richt zich op het versterken van de positieve elementen die bijdragen aan de vitaliteit en het welzijn van werknemers. Onder andere door toepassing van de vitaliteitsschijf. Deze schijf van vijf geeft meer inzicht in hoe je je hoofd, hart, lichaam en ziel in balans krijgt, waardoor jouw medewerkers zich vitaler gaan voelen. Deze amplitieve maatregel voorkomt verzuim en verloop en zorgt voor positieve energie op de werkvloer.

Wat is DISC- en drijfverenanalyse?

Met een DISC- en drijfverenanalyse worden gedragsstijlen en drijfveren in kaart gebracht. De DISC-analyse geeft inzicht in je eigen gedrag en dat van je collega’s. Dit helpt om meer begrip onderling te creëren en de communicatie in een team te verbeteren. Een drijfverenanalyse richt zich op de vragen: waarom doe je wat je doet en waar krijg je energie van? Dit helpt om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen, waardoor medewerkers gelukkiger zijn en de organisatie beter presteert.

Wil je meer informatie over wat De Vitale Vertrouwenspersoon kan doen voor jouw organisatie op het gebied van vitaliteit en sociale veiligheid? Neem vrijblijvend contact op met Ramon Lambert.

Partners en certificeringen

De Vitale Vertrouwenspersoon werkt nauw samen met onder andere de volgende partijen:

De Bedrijfsmaatschappelijk werker
Voor onderwerpen waarmee een medewerker niet bij de Vertrouwenspersoon terecht kan, is De Bedrijfsmaatschappelijk werker de aangewezen gesprekspartner. De Bedrijfsmaatschappelijk werker is er voor medewerker én werkgever.

Lijf & Visie
Samen met Lijf & Visie is een beweegaanbod opgezet voor klanten van De Vitale Vertrouwenspersoon, met als doel een gezonde balans tussen lichaam en geest. Dit kan zowel curatief als preventief ingezet worden.

Alpina@Work
Alpina@Work, een grote arbodienstverlener, wil bijdragen aan het succes van ondernemers door het werkende leven van hun medewerkers te verbeteren. De Vitale Vertrouwenspersoon is opgenomen in de providerboog van Alpina@Work voor diensten op het vlak van vitaliteit, sociale veiligheid en integriteit.

DiVerseVertrouwenspersonen
Een samenwerkingsverband van zelfstandige, LVV-registervertrouwenspersonen.

Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI)
De Vitale Vertrouwenspersoon is aangesloten bij en partner van het NPDI. Het NPDI is voor organisaties hét innovatieve en onafhankelijke kennisnetwerk voor inzetbaarheidsvraagstukken.

Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV)
Ramon Lambert is LVV-registervertrouwenspersoon. De Vitale Vertrouwenspersoon werkt ook alleen samen met LVV-registervertrouwenspersonen.

Nederlands Genootschap van Vitalogen (NGvV)
Ramon Lambert is Vitaloog en lid van en geregistreerd bij het NGvV. Het NGvV is de beroepsvereniging van vitalogen in Nederland.

Aanbod

Vitaliteit

Zonder vitaliteit, geen continuïteit. Positieve energie op de werkvloer zorgt voor betere prestaties, minder verzuim en minder verloop. De Vitale Vertrouwenspersoon inspireert teams en individuen het beste uit zichzelf en elkaar naar boven te halen.

Lees meer

Sociale Veiligheid

Ramon Lambert biedt als externe vertrouwenspersoon een onafhankelijk luisterend oor aan alle personen binnen een bedrijf, organisatie of (sport)vereniging die zich om welke reden dan ook niet veilig voelen op de plek waar ze werken of sporten.

Lees meer

Contact

Wil je meer weten of contact opnemen met Ramon Lambert dan kan dat hier:

Lees meer

Wil je meer weten of contact opnemen met Ramon Lambert dan kan dat hier: